ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΣΛΑΜ;

Το Ισλάμ αποτελεί εδώ και καιρό μέρος της καθημερινής μας ζωής, αλλά κατά πόσο γνωρίζουμε τι πραγματικά είναι; Ο Γεράσιμος Μακρής, καθ/της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πάντειο παν/μιο με ειδίκευση στις Ισλαμικές κοινωνίες και ο Vahid Pejman, δημοσιογράφος από το Αφγανιστάν, θα ρίξουν φως, ο καθένας από τη δική του εμπειρία και πλευρά, επάνω στο τι είναι το Ισλάμ και πώς θα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε, καθώς επίσης θα μας πουν την άποψή τους για το αν δικαιολογείται η πεποίθηση ότι ‘τόσο ο Χριστιανισμός όσο και το Ισλάμ πιστεύουν στον ίδιο Θεό αλλά με διαφορετικό τρόπο’.

O Γεράσιμος Μακρής είναι Αναπλ. Καθηγητής στο τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Παν/μίου.

Έχει διδακτορικό στην κοινωνική ανθρωπολογία από London School of Economics, υπηρετεί ως Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα εστιάζονται στην ανθρωπολογία της θρησκείας με έμφαση στο Ισλάμ στη Μέση Ανατολή, τη μελέτη μορφών χριστιανικής θρησκευτικότητας, και ζητήματα διασποράς και μουσουλμανικών ισλαμικών κοινοτήτων. Έργα του κυκλοφορούν στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μεταξύ αυτών είναι και τα βιβλία Ισλάμ: Πεποιθήσεις, Πρακτικές, Τάσεις (2012 Πατάκης)· Islam in the Middle East: A Living Tradition (2007 Blackwell)· Changing Masters: Spirit Possession and Identity Construction among Slave Descendants and Other Subordinates in the Sudan (2000 Northwestern University Press).

Ο Vahid Pejman είναι δημοσιογράφος από το Herat του Αφγανιστάν. Οι σπουδές του περιλαμβάνουν, εκτός από δημοσιογραφία, Ισλαμική Θεολογία και Ιστορία του Ισλάμ σε παν/μια του Ιράν. Πλέον ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως μεταφραστής και διαπολιτισμικός μεσολαβητής σε διάφορους οργανισμούς.

Παρασκευή 21/11
Free Thinking Zone
Σκουφά 64 και Γριβαίων, Αθήνα
Ώρα 20:00

Είσοδος Ελεύθερη

By | 2014-11-04T21:39:20+00:00 November 4th, 2014|ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ|0 Comments

About the Author: